Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Nuket ilman rajoja" by Jan-Henrik Johansson * eBook PDF Kindle ePub Free

Nuket ilman rajoja

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Nuket ilman rajoja
  • Author : Jan-Henrik Johansson
  • Release Date : January 23, 2014
  • Genre: Fairy Tales, Myths & Fables,Books,Kids,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 23018 KB

Description

Nuket ilman rajoja on satukirja, joka on tarkoitettu 6-12-vuotiaille lapsille ja heidÀn vanhemmilleen. Sadut pyrkivÀt luomaan uteliaisuutta ja kiinnostusta vieraita kulttuureja kohtaan ja siten edistÀmÀÀn suvaitsevaisuutta ja vahvistamaan lapsen kykyÀ kohtamaan erilaisuutta globalisoituvassa maailmassa.



Kirjan sadut perustuvat eri maista tulleiden maahanmuuttajien haastatteluihin. Maahanmuuttajat esittelivÀt nukkeja kotimaistaan ja kertoivat kokemuksistaan. Kirjailija muokkasi kertomukset mielikuvituksellisiksi saduiksi. Kirjassa satujen kertojia ovat maahanmuuttajien nuket.

Perinteisten kansansatujen sijaan tÀmÀn kirjan satujen taustalla ovat nykymaailman haasteet. Sadut kertovat sadun muodossa maastamuuton vÀlttÀmÀttömyydestÀ, paremman elÀmÀn toivosta ja kaipuusta vanhaan kotimaahan muuton jÀlkeen. Kirja on jaettu viiteen lukuun, joiden teemat ovat: ilmastonmuutos, kansainvÀlinen koulutus, kulttuuri ja identiteetti, turvallisuuden tarve ja rajaton maailma. Jokaisen luvun sadut kÀsittelevÀt eri tavoilla luvun teemaa.

Kirjan satujen autentisuuden tunteen vÀlittÀmiseksi kirjan kaikki kuvitukset ovat valokuvia maahanmuuttajien nukeista. Jokaisen sadun taustalla on maahanmuuttajan henkilökohtainen kokemus. Autentisuuden lisÀÀmiseksi on jokaisen suomenkielisen sadun jÀlkeen lisÀtty myös satu kerrottuna nuken omalla ÀidinkielellÀ. Esim koululuokassa tai naapuristossa saattaa olla toinen lapsi tai aikuinen, joka osaa tÀmÀn kielen ja saattaa haluta lukea sadun ÀidinkielellÀÀn.

Jokaisen sadun jĂ€lkeen löytyy myös kappale otsikoituna ”Lue lisÀÀ”. SiinĂ€ selitetÀÀn sadussa kĂ€ytettyjĂ€ kulttuurisidonnaisia erikoistermejĂ€. SiinĂ€ luetellaan myös linkkeja internettiin, jossa kerrotaan enemmĂ€n sadun taustalla olevista globaaleista haasteista tai muutosprosesseista. Linkit on tarkoitettu lasten vanhemmille tai opettajalle ja tĂ€mĂ€n aineiston toivotaan tarjoavan lisÀÀ materiaalia lapsen ja lukijan vĂ€liselle keskustelulle. Sadun lopuksi kehoitetaan lasta itse kommentoimaan sadun tapahtumia ja ehkĂ€ itse etsimÀÀn lisÀÀ tietoa sadun taustasta.


PDF Books "Nuket ilman rajoja" Online ePub Kindle